Telt házas megnyitó az Úszó EB-n

2016. 07. 06. 
Telt házas megnyitó az Úszó EB-n

Telt házas megnyitóval indult a 43. ARENA Junior Úszó EB, melyen Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője, Szabó Tünde, az Emberi Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára, Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, az Európai Úszó Szövetség gazdasági vezetője és Gyurta Dániel olimpiai és világbajnok úszó üdvözölte a vendégeket.

A kontinens-viadal már délelőtt megkezdődött az előfutamokkal, az esemény hivatalos megnyitóját 17:00 kezdéssel bonyolítottuk le, az elődöntők és döntők előtt. A 47 induló ország a LEN indulójára vonult be, egy-egy versenyző képviseletével, a közönség ovációja közepette. 

"Azt gondolom, hogy a magyar úszósport számára óriási dolog, hogy Hódmezővásárhely Ifjúsági EB-t rendez. Amikor felkértek, hogy legyek a rendezvény arca, gondolkozás nélkül elvállaltam. Azóta is az jár a fejemben, hogy hogyan tudok segíteni, hogyan tudok hozzátenni, hogy a szervezés még jobb és jobb legyen" - fogalmazott Gyurta Dániel olimpiai és világbajnok úszó, az EB arca a megnyitón. 

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője büszkén szólt a vendégekhez:

„Minden vásárhelyi polgártársam büszke arra, hogy az év egyik legfontosabb sporteseményének adhat helyet a város. Sok sikert kívánok a versenyzéshez és köszöntöm a résztvevőket a magyar kormány nevében, egy olyan magyar kormány nevében, ami egy igazi sport nemzetet képvisel"

Partnereink

EJSC 2016 Támogatók - Partnerek