Az uszoda

Az uszoda

A helyszín

Az úszás és a fürdőzés már több mint 80 éve szerves része Hódmezővásárhely kultúrájának és történelmének. A Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszoda egy több mint 7 hektáros terjedelmű parkos, ligetes területen fekszik. Ezen a könnyen megközelíthető és nyugodt környéken egy termálvizes szabadtéri medence nyújt kikapcsolódást a reumatológiai panaszokkal rendelkezőknek. Egyéb szolgáltatások, mint például masszázs, jacuzzi, víz alatti masszázs, szolárium, szauna, gőzkabin, gyógyúszás, gyógytorna, valamint vízi aerobic is elérhetőek. A fürdő a Gyarmati Dezső Sportuszodával együtt működik, amely alkalmas nemzetközi sportesemények megrendezésére is. A Gyarmati Dezső Sportuszoda széleskörű szolgáltatásokkal várja a sportolni vágyókat.

A fedett uszoda 50 × 25 m-es, 2,20 m-es állandó vízmélységű, 10 pályás, hosszoldalon feszített víztükrű, 26-28 °C vízhőfokú versenymedencéje, eredménykijelzővel és iramórával ellátott. A versenymedence rövidpályás versenyek megrendezésére is alkalmas, illetve keresztben 3 vízilabda-pálya is kialakítható területén.

A 2016-os 43. junior úszó Európa-bajnokság megrendezéséhez készül el egy vadonatúj, 33 1/3 m hosszúságú fedett bemelegítő medence.

Az uszoda rendelkezik továbbá egy 50 × 20 m-es, 2,10 m-es állandó vízmélységű, 8 pályás, hosszoldalon feszített víztükrű, 26-28 °C vízhőfokú szabadtéri versenymedencével, amely alkalmas úszásra, vízilabdára, valamint a bajnokág ideje alatt edzésekre is.

Megfelelő számú parkolóhely, valamint 4 autóbusz fogadására is alkalmas parkoló tartozik a komplexumhoz. 120 -120 főt befogadó, szekrényes férfi és női öltöző, valamint külön játékvezetői, edzői öltözők várják a versenyző csapatokat.
Az emeleti lelátón 700 fő foglalhat helyet - a mozgássérültek az előcsarnok üvegfalán át követhetik figyelemmel a versenyeket.

A főbejárattól balra, a komplexum nyugati oldalán egy modern kondicionáló terem épül, amely a 2016-os 43. junior úszó Európa-bajnokság idejére készül el.

Hódmezővásárhely a magyar úszósport egyik fellegvára – nem véletlen, hogy Gyurta Dániel, Risztov Éva minden évben itt készül fel a legnagyobb erőpróbákra. Legkiemelkedőbb eredményük ismert: 2012-ben, Londonban mindketten olimpiai bajnokok lettek. Chad le Clos, a dél-afrikai olimpiai bajnok úszó szintén Hódmezővásárhelyt választotta felkészülése színhelyéül két hétre.

A világszerte ismert bajnokok otthon érezhetik magukat a világszínvonalú uszodakomplexumban: az 50 méteres fedett medence egy új bemelegítő-medencével gazdagodott, továbbá egy szabadtéri 50 méteres medence is rendelkezésre áll, valamint a szabadidős tevékenységre alkalmas medencék.

További információkért kérjük, látogasson el a következő honlapra: http://www.hodfurdo.hu/

 

Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszoda

Készült: 2015. 10. 28. 

Partnereink

EJSC 2016 Támogatók - Partnerek